Oppdatering fra Henrik Dønnestad

6. mars 2017

Telemark Park og Hage har sponset Henrik Dønnestad med kr 10.000 ,- denne sesongen.

Henrik er en lokal skiløper fra Venstøp i Skien som er med i troppen til Team Telemark.

Her kan du lese en liten oppdatering vi har fått fra Henrik:

Hei!

Sender bare en liten oppdatering på hvordan skisesongen har gått hittil for meg.

Sesongen har jo allerede vart en god stund, og det har vært noen tøffe, morsomme og lærerike måneder som førsteårs-senior. Det er mye som er nytt i forhold til juniortiden: Konkurransen er tøffere (flere veldig gode løpere), det er mange flere viktige rennhelger (NM, Norgescup og Skandinavisk cup), og det er et mer profesjonelt opplegg i forbindelse med skirenn (Team Telemark har med flere smørere, sekundanter/trener, vi får servert det vi trenger av mat, og noen ganger har vi også med egen fysioterapeut). Det tar litt tid å bli vant til alt dette, men jeg synes det er spennende med det som er nytt. Jeg er fortsatt veldig motivert for å satse videre for å nå toppen i langrenn, og mine første måneder som senior har gitt meg en bekreftelse på at jeg ønsker å bruke de neste årene på å bli så god som mulig på ski.

I høst hadde jeg et par perioder med sykdom, og jeg rakk aldri å komme i veldig god form før jul. Likevel tok jeg blant annet en 40.plass på 30 km klassisk i Skandinavisk cup, der stort sett alle de beste nordmennene, svenskene og finnene som ikke gikk verdenscup deltok. Etter det har jeg hatt formstigning hele veien. Først tok jeg mine første norgescuppoeng som senior (topp 30) på Sjusjøen i januar, før jeg gikk to ganske gode renn under NM på Lygna. Der var jeg innenfor topp 1/3 og fikk premie i 2 av 3 renn. Det er et godt nivå. Likevel følte jeg at jeg ikke helt hadde fått fullklaff i noen renn fram til da, og jeg kjente at jeg hadde mer å gå på formmessig. I helgen gikk jeg sesongens hittil beste renn under Norgescupen på Åsen ved Gardermoen, da jeg ble nr. 19 av 150 løpere på 30 km skøyting. Underveis lå jeg an til topp 15, men en tung sisterunde gjorde at det glapp. Av løpere foran meg på lista var Petter Northug, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Anders Gløersen, alle løpere som er i den norske VM-troppen.

Nå er jeg snart klar for avreise til Latvia, og sesongens siste helg med Skandinavisk cup. Der er det en minitour med sprint og to distanserenn, noe som skal passe bra for meg. Jeg føler formen er veldig god for tiden, så jeg håper å få til tre gode renn der nå til helgen. Etter det venter lokale renn i Telemark, Helterennet og Haukelirennet, før sesongen avsluttes med NM del 2 på Gålå med 10 km skøyting og 50 km klassisk. Det er altså fortsatt gode muligheter for å gå noen gode renn, og jeg ser virkelig fram mot den siste måneden av konkurransesesongen.

Til slutt vil jeg si tusen takk for at dere er med og støtter meg, det betyr veldig mye for satsingen min!

Mvh. Henrik Dønnestad

Utviklet av: Folkebadet.no