Tilbake

– Vi har satt preg på fylket vårt gjennom 26 år

Telemark Park & Hageanlegg ble startet i 1997, og er i dag en Landskapsentreprenør som har satt sitt preg på hele Telemark.

 

– Vi er en totalentreprenør innenfor uteområder, og jobber både med små og store prosjekter fra start til slutt. Vi liker å styre hele prosjektet for å sikre kvalitet i alle ledd. Derfor har vi satset ekstra på kompetanseheving og rekrutering de siste årene. Det er viktig for oss å ha ansatte med ulik bakgrunn, som kan supplere hverandre for å få til gode prosjekter, sier daglig leder Peter Borgersen.

Telemark Park & Hageanlegg er landskapsentreprenører og anleggsgartnermestere som har i hovedoppgave å opparbeide park-, hage- og landskapsarbeider. Bedriften utfører oppdrag for det offentlige, for næringslivet og for privatkunder.

Vi liker å styre hele prosjektet for å sikre kvalitet i alle ledd.

- Peter Borgersen, Daglig leder Telemark Park og Hageanlegg

Startet for 26 år siden

Peter Borgersen har jobbet i bransjen i over 30 år, og er utdannet anleggsgartnermester.  Etter flere år som ansatt ønsket han å skape noe selv. Han ville starte en bedrift som sto for kvalitet og som han kunne ha eierskap til. Han startet selskapet og 26 år senere driver han fortsatt Telemark Park & Hageanlegg.

– Det var viktig for meg å skape noe eget med god fagkunnskap, et firma jeg kunne være stolt av, og hvor hovedfaktoren var kvalitet i alle ledd, poengterer han.

Telemark Park & Hageanlegg ble startet i 1997, og har i dag 30 årsverk og 23 ansatte. De holder til på Århusvegen i Skien.

Lang erfaring blant de ansatte

Flere av de ansatte har vært med siden starten, og det brukes mye tid på kompetanseheving og rekrutering av dyktige ansatte til firmaet.

– Flere av dem som har jobbet her, har vært her i snart 25 år, og det er vi stolte av. Det er flott at folk trives i firmaet, og ønsker å være en del av utviklingen. Vi ønsker hele tiden å tilegne oss ny kunnskap, og prøver å skaffe oss kompetanse på huset slik at vi kan utføre det meste av jobben på de ulike prosjektene. Dette gir en trygghet for oss og for kunden. Vi har blant annet fått på plass Murmester Bjørn Simen Rørvik som har nærmere 20 års erfaring med betongfaget, sier Peter Borgersen.

Betong er en viktig del av Telemark Park & Hageanlegg, og det har vært ønskelig å styrke laget med denne spisskompetansen.

– Bjørn komplementerer teamet vårt, og nå kan vi også tilby dette til kundene våre i større grad. Vi har hele tiden hatt et stort ønske om å utvikle arbeidet vårt på mur. Jobbene våre blir stadig større, og vi ønsker å sitte på kompetansen i eget firma. Dette gir oss og kunden en ekstra sikkerhet, sier Borgersen.

Telemark Park & Hageanlegg utfører alt fra landskapsutforming, grunnarbeid, forskaling, armering til betong- og murarbeider. Bedriften har i tillegg en egen vedlikeholdsavdeling som har ansvar for driftsavtaler for kommuner, staten og næringslivet.

Våre ansatte har fagbrev som murere, anleggsgartnere, gartnere, maskinførere og grunnarbeider med ADK.

- Vi blir prega av å jobbe her. Ser jeg en gammel mur, må jeg bort for å kikke og ta på den.

- Thomas Fidjeland.

Ekspert på naturstein

Thomas Fidjeland startet i firmaet som lærling i 2000, og har spesialisert seg på naturstein.

– Vi blir prega av å jobbe her. Ser jeg en gammel mur, må jeg bort for å kikke og ta på den. Jeg liker å lære nye ting hele tiden og kan jeg lære av for eksempel personer med ulike spesialfelt, verdsetter jeg det veldig. Jeg har lang erfaring med naturstein, og har spesialisert meg på dette feltet, jeg bruker mye tid på å sette meg inn i det. Og ikke minst jeg syns det er kjempegøy å jobbe med naturstein, sier Thomas Fidjeland.

– Vi får all skryten

Telemark Park & Hageanlegg er godt vant med mange fine omtaler fra kundene sine.

–  Vi er ganske heldige som jobber med det vi gjør. Når vi holder på med toppflatene, som stein og heller, så er det jo vi som får all skryten. Det er en veldig takknemlig jobb fordi resultatet kommer så kjapt, og det syns gjerne i mange år. Du kan være stolt av det hver gang man kjører forbi, sier driftsleder Steinar Selle.

Selle har jobbet som greenkeeper i 15 år, og har vært ansatt siden 2009 i selskapet. Han har stålkontroll på plen, og jobber som driftsleder med oppgaver som kalkulasjon, prosjektledelse, HMS og KS-arbeid.

Mange ulike materialer

Telemark Park & Hageanlegg jobber med mange ulike materialer.

– Vi jobber med veldig mange forskjellige typer materialer. Alt fra stein til tredekker til gummi til betong, derfor har vi jo mye forskjellig spisskompetanse på huset. Vi har flere som er flinke på forskjellige typer oppgaver. Samtidig er vi gode på å være poteter, og hjelpe hverandre der det trengs. Alle som jobber her strekker seg det lille ekstra for å få til et bra sluttprodukt sammen, sier Borgersen.

Telemark Park & Hageanlegg har en ny og moderne maskinpark tilpasset de fleste typer oppdrag. Maskinførerne har fagbrev og er ADK-sertifisert.

Mange av oppdragene vil bli stående i mange tiår

- Peter Borgersen

- Det er et godt samhold blant de ansatte

Geir Kristiansen har jobbet i Telemark Park & Hageanlegg i 25 år, og blir til han går av med pensjon.

– Jeg liker jobben, og det er derfor jeg har vært her så lenge. Det er et godt samhold blant de ansatte, og vi finner på mye moro på jobb. Jeg er ansvarlig for transport, men er utdannet som gartner. En av fordelene med å jobbe her er at du lærer litt om alt, man blir som en potet. På disse 25 årene har jeg fått mye ulik erfaring, og det har vært lærerikt og spennende å jobbe i dette firmaet, sier Geir Kristiansen.

Satt sitt preg på fylket

Det har vært mange prosjekter for Telemark Park & Hageanlegg de siste 26 årene, og det kan være vanskelig å plukke ut noen som har vært ekstra morsomme å jobbe med.

– Gjennom 26 år føler jeg at vi har satt vårt preg på fylket. Vi har jobbet fra Kragerø i sør til Vinje i nord, men det som har satt seg på minnet er sykehusutbyggingen her i Grenland. Det har vært fint å jobbe med. Og dette er jo et prosjekt vi fortsatt holder på med. Det har vært inspirerende og gøy å kunne utforme så store områder over tid. Det har vært en viktig oppdragsgiver for oss i disse årene, sier Borgersen.

Andre prosjekter som Telemark Park & Hageanlegg har jobbet med er:
·      Enger-feltet på Vallemyrene
·      Landmandstorget
·      Bakkestranda
·      Bamble ungdomsskole
·      Kverndalen bo-og dagsenter
·      Notodden gravlund
·      Powerhouse

Se flere prosjekter

 

– Vi må trekke spesielt fram Landmannstorget i Skien, og Kverndalen bo-og dagsenter som de største prosjektene våre.  Ja, og ikke minst Notodden gravlund. Det er sånne store  prosjekter som virkelig har satt preg på fylket vårt. Mange av oppdragene vil bli stående i mange tiår, sier Borgersen.

Ta gjerne en prat med oss om du har et større uteområde som skal utformes! 


Utviklet av Folkebadet